United Media, водещата медийна компания в Югоизточна Европа, стана мажоритарен

...
United Media, водещата медийна компания в Югоизточна Европа, стана мажоритарен
Коментари Харесай

United Media стана мажоритарен собственик на черногорската медийна група Vijesti

United Media, водещата медийна компания в Югоизточна Европа, стана мажоритарен притежател на медийната компания Vijesti в Черна гора.  След утвърждението на регулаторните органи компанията получи позволение да придобие 51% от Vijesti, компания, чието портфолио включва уебсайт, телевизия и печатно издание.

Vijesti е образец за самостоятелност и работа в интерес на публичния интерес; образец за медия, която е градила и съхранила репутацията си през годините. Изключително съм щастлива, че завършихме процеса по придобиването и че Vijesti стана част от портфолиото на United Media. Ще продължим да отстояваме полезностите, с които се откроява на пазара, само че чрез партньорството и новите вложения ще работим и за достигането на нови аудитории “, съобщи основният изпълнителен шеф на United Media Александра Суботич.

„ Доволни сме, че договорката с United Media бе финализирана публично, което отваря нова глава в развиването на нашите платформи, с цел да продължим да градим водещата позиция на Vijesti на черногорския пазар. Като нов акционер, United Media се ангажира да почита и пази публицистичната самостоятелност и автономността на медията. Главните редактори на малкия екран и вестника ще продължат да бъдат избирани въз основата на предложенията на локалните съсобственици, на Фонда за вложения в медийно развиване (Media Development Investment Fund/MDIF), както и на основания в Ню Йорк капиталов фонд, който поддържа свободата на медиите и е миноритарен притежател във Vijesti от самото му начало “, разяснява Желко Иванович, един от създателите на Vijesti и ръководител на съвета на шефовете.

„ Обединението на два от най-уважаваните и авторитетни медийни марки на пазара е отлична вест за Vijesti и самостоятелните медии в района. Инвестицията на United Media е гаранция, че новаторската публицистика ще продължи да е в центъра на бизнес модела на Vijesti, както и че компанията ще продължи да уголемява предлагането на качествени вести и информация за печатните, цифрови и телевизионни аудитории в Черна гора и оттатък рамките ѝ “ – сподели основният изпълнителен шеф на Фонда за вложения в медийно развиване Харлан Мандел.

United Media е водеща медийна компания в Югоизточна Европа, която оперира в осем страни. Портфолиото ѝ включва 55 телевизионни канала, в това число N1 и Nova TV, ежедневни вестници като Danas и Nova, както и доста уеб сайтове и радиостанции.

Фондът за вложения в медийно развиване (Media Development Investment Fund, Inc. (MDIF)) е капиталов фонд с идеална цел, който поддържа самостоятелните медии в района от 25 години. MDIF има миноритарни дялове в разнообразни медийни платформи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР