United Cup, полуфиналИталия – Гърция 2-0Лоренцо Музети – Стефанос Сакеларидис

...
United Cup, полуфиналИталия – Гърция 2-0Лоренцо Музети – Стефанос Сакеларидис
Коментари Харесай

Музети доближи Италия до финала на United Cup


United Cup, полуфинал

Италия – Гърция 2-0

Лоренцо Музети – Стефанос Сакеларидис 6-1, 6-1

Италия направи голяма крачка към класиране на финала на United Cup откакто усили на 2-0 задатъка си в конфликта с Гърция. Лоренцо Музети нямаше проблеми против международния №803 Стефанос Сакеларидис и го разгроми единствено за 59 минути, а по-рано през днешния ден Мартина Тревизан даде преднина на „ адзурите “ с трагична победа над Мария Сакари.

В първия мач от утрешната стратегия Матео Беретини ще има шанса да донесе триумфа на Италия, само че ще има доста сложна задача против Стефанос Циципас.

Музети завоюва 72% от точките си на първис сервис (25/32), а измежду главните фактори за триумфа му бе неговата доста по-висока ефикасност на втори (12-5). Италианецът осъществя пет от деветте си шанса за пробив (56%), като в това време отрази единствения брейкпойнт, до който неговият конкурент съумя да доближи.

Сакеларидис стигна до опция за пробив още в първия гейм, само че Музети избегна заплахата с отлична композиция от слайс и воле. От този миг нататък италианецът последователно наложи цялостен надзор върху протичащото се на корта. Форхендът на международния №23 не оставяше никакви шансове на неговия конкурент и не след дълго резултатът към този момент беше 5-0 в интерес на Музети. Сакеларидис прекъсна серията му, само че италианецът завърши сета със сервис гейм на нула за 6-1.

Във втората част съотношението на силите не се промени. Гръцкият тенисист завоюва откриващия гейм, само че това бе последният положителен миг за него в мача. Музети продължи да показва доста нападателна и динамична игра, която му донесе три следващи пробива и той победи с 6-1, 6-1.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР