Унищожително земетресение със сила 6,7 по Рихтер удари японския остров

...
Унищожително земетресение със сила 6,7 по Рихтер удари японския остров
Коментари Харесай

Жертви и ранени след силното земетресение на японския остров Хокайдо

Унищожително земетресение със мощ 6,7 по Рихтер удари японския остров Хокайдо. Най-малко двама души са починали, 120 са ранени, десетки са в неопределеност. Бедствието става единствено дни, откакто същата част на страната беше пометена от най-мощния ураган от 25 години насам.

 © Българска телеграфна агенция
3:12 часа след среднощ. Трус със мощ 6,7 разклаща Хокайдо. Епицентърът е на дълбочина 37 километра в окръг Ибури. Последват още няколко мощни вторични труса, някои от тях с магнитуд над 5 по Рихтер.

Земетресението унищожава доста здания, тук-там провокира свлачища. Десетки хора се водят в неопределеност. Целият остров остава без ток и популацията от близо 3 млн. семейства прекарва нощта на бедствието в непроницаем мрак. Заради повредата е прекратено и охлаждането на атомната централа Томари. Макар и да не работи от няколко години, специалисти предизвестяват, че заплахата трите реактора да останат без изстудяване, е доста огромна.

Над 200 полета са анулирани, влаковете стопираха работа. Най-тежка е обстановката в град Ацума, където свлачище опустошава къщи и пътища. Земната маса е разцепила планината на две, изтръгнала е дървета и е погълната здания. 25 хиляди военни са се присъединили в избавителните интервенции.
 Земетресение с магнитуд 6,7 удари японския остров Хокайдо Земетресение с магнитуд 6,7 удари японския остров Хокайдо
Земетресение с магнитуд 6,7 удари остров Хокайдо в Северна Япония, заяви Американския институт по геология.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР