Унион Берлин победи с класическото 3:0 Щутгарт и взе много

...
Унион Берлин победи с класическото 3:0 Щутгарт и взе много
Коментари Харесай

Унион с класика над Щутгарт преди Дер Класикер

Унион Берлин победи с класическото 3:0 Щутгарт и взе доста скъпи три точки преди дербито на върха в Бундеслигата сред Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен. 

Двубоят стартира с напън от страна Щутгарт. В 35-ата минута на дуела Хуан Хосе Переа прати топката във вратата, защитавана от Ленарт Грил, само че голът не бе зачетен, откакто обстановката бе преразгледана с VAR поради игра с ръка от страна на колумбийския футболист.

Натискът от страна на „ швабите “ продължи и две минути преди края на постоянното време за първото полувреме Тиаго Томас шутира отблизо разстояние, само че брилянтно избавяне от страна на Грил избави Унион от това да допусне гол.

Второто полувреме стартира с напън от страна на берлинчани. Жером Русильон напредна по лявото крило по време на контраофанзива за Унион в 51-ата минута и центрира на втора греда, където Шералдо Бекер засече с крайник, с цел да даде задатък на домакините.

Шералдо Бекер центрира в 67-ата минута, запазвайки топката в очертанията на игралното поле, а Кевин Беренс се възползва от невниманието на бранителите на Щутгарт и шутира. По пътя си към мрежата топката срещна ръката на Костас Мавропанос. Голът в началото не бе зачетен поради засада, само че след преразглеждане на обстановката с VAR, основният рефер уточни центъра.

Само една минута по-късно Унион провежда контраофанзива, последва центриране, а в опита си да почисти топката Генки Харагучи я прати в личната си мержа.

Резултати от другите срещи в Бундеслигата:

Фрайбург – Херта Берлин 1:1

Шалке – Байер Леверкузен 0:3 

Волфсбург – Аугсбург 1:2

Република България Лайпциг – Майнц 0:3
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР