Унион (Берлин) победи с 2:1 в домакинството си от 13-ия

...
Унион (Берлин) победи с 2:1 в домакинството си от 13-ия
Коментари Харесай

Исторически гол не стигна на Борусия в Берлин

Унион (Берлин) победи с 2:1 в семейството си от 13-ия кръг в Бундеслигата. Столичани наказаха своя противник с два гола след два корнера, дело на Тайво Айуоний в 57-ата и Мануел Фридрих в 78-ата минута. Попадението за гостите бе историческо. То бе осъществено от в 60-ата минута, като по този начин той стана най-младият голмайстор в историята на Бундеслигата на 16 години и 28 дни. Този гол обаче се оказа непълен за вестфалци и те си потеглиха с наведени глави от това посещение.

През първата част и двата отбора имаха своите благоприятни условия за разкриване на резултата. Тайво Айуоний на два пъти се озова на чудесни позиции пред вратата на дортмунци, само че и в двата случая ударите му бяха отразени.

За гостите пък насочи рисков изстрел в 10-ата минута, който бе избавен от вратаря, по-късно и Мукоко стерля рисково в 31-ата минута, само че до гредата, а в края на полувремето още веднъж Мукоко нацели гредата от добра позиция.

Унион обаче съумя да откри резултата в 57-ата минута. Тогава след центриране от корнер продължи с глава към Айуоний, който също с глава от близко промуши кълбото през краката на вратаря за 1:0.

Борусия реагира бързо и в 60-ата минута възвърне равенството. Мукоко получи извеждащ пас зад отбраната и с мощен шут под гредата вкара за 1:1.

В 78-ата минута обаче берлинчани матираха за повторно своя противник след осъществяване на корнер. Този път топката бе центрирана към, който несмущаван стреля с глава във вратата за крайното 2:1.

С тази победа Унион се " залепи " за Борусия в класирането. Берлинчани са на 5-ото място с 21 точки, а дортмундци са една позиция по-нагоре с 22 точки.

Бундеслига 13 кръг, петък 18 декември  Унион Берлин 2:1краен резулат  Борусия Дортмунд
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР