Уникално вкусна комбинация, която няма да остави безразличен никогоНеобходими Продукти●

...
Уникално вкусна комбинация, която няма да остави безразличен никогоНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Боб с бяла ряпа в гювеч

Уникално вкусна композиция, която няма да остави апатичен никого

Необходими Продукти

● фасул - 1 кг
● бяла ряпа - 1 бр. (300 - 400 г)
● сол
● магданоз
● олио - 3 - 4 с.л.
● масло - 50 - 60 г
● брашно - 3 - 4 с.л.

Начин на подготвяне

Бобът се почиства и накисва във вода за 24 часа. След като сме киснали боба изхвърляме водата, в която сме го накисвали, изплакваме го и го сипваме в огромен глинен гювеч (малкото гювече е употребявано единствено за снимката).

Ряпата се почиства и нарязва на дребни кубчета, след което се сипва в гювечето при фасула, наливаме 2 литра вода, слагаме капака на гювечето и го слагаме в студена фурна и включваме на 200 градуса. За към 1.5-2 часа фасулът би трябвало да е сварен, сипваме сол на усет, в случай че е належащо доливаме вода, поръсваме със ситно нарязан магданоз и вършим запръжката.

Запръжката вършим по следния метод: изваждаме гювеча от фурната, в тиган слагаме олиото и маслото да се сгорещят, след което прибавяме брашното и разбъркваме няколко секунди да пожълтее брашното.

След това вземаме с черпак от бульона в гювечето и сипваме в тигана със запръжката при непрестанно безредие, наливаме още два черпака по същия метод, след което вземаме тигана и изсипваме всичко в гювечето, като още веднъж разбъркваме. Връщаме гювеча за още 20 минути във фурната, след което е готово.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР