Уникалните стенописи в Боянската църква грейнаха в нова светлина. На

...
Уникалните стенописи в Боянската църква грейнаха в нова светлина. На
Коментари Харесай

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Уникалните фрески в Боянската черква блестнаха в нова светлина. На слънчевата улица ни кани Анна Димова. Снимачни фрагменти от " В кръг " на Стефан Командарев. Теди Москов обръща съществено внимание на любовта и другарството в спектакъл Зад канала.

Уникалните фрески в Боянската черква блестнаха в нова светлина. Осветлението в трите елементи на храма е възобновено и фреските от 1259 година се виждат още по-ясно. Изградени са и специфични прозрачнистени, които да ги защищават от външна интервенция. Изследването на най-посещавания архитектурен монумент в България продължава, с очакване на нови и любопитни разкрития.

На слънчевата улица ни кани Анна Димова. В изложба Париж може да я забележим и усетим. Слънцето участва в цялата галерия - като светлина и топлота или като „ осветена ” истина. Като вяра, че даже когато е мъчно, има едно слънце – вътрешно или външно, което ще освети, ще стопли, ще покаже света в същинските му “божествени ” цветове. То грее дорипрез облаците – единствено би трябвало да дръпнем завесите на прозорците и душата си.

Когато фрагментът се е получил – написа Стефан Командарев под тази фотография от новия му филм „ В кръг ”. После издаде още малко секрети от снимачната площадка и звездната тайфа, която е събрал. „ В кръг ” идва след „ Посоки ”, като част от трилогията, въодушевена от нощния живот на София. Очакваме новия филм през 2019-та.
Теди Москов обръща съществено внимание на любовта и другарството в спектакъл " Зад канала ".

" Аз обичам, ти обичаш, тя обича " е въодушевен от кино лентата на Еторе Скола „ Обичахме се толкоз доста ”. Сценарият е на Теди Москов и Симон Шварц. И както постоянно режисьорът изважда актьорите от познатите им положения. Трима най- положителни другари са влюбени в една жена цели 30 години. Но в историята за любовта се намесват и излъганите очаквания, неосъществени фантазии и пропаднали планове. Всичко това, под знака на комедията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР