Уникална колекция с лични вещи на Фреди Меркюри ще бъде

...
Уникална колекция с лични вещи на Фреди Меркюри ще бъде
Коментари Харесай

31 г. по-късно: Sotheby’s организира голям търг с вещи на Фреди Меркюри

Уникална сбирка с персонални движимости на Фреди Меркюри ще бъде продадена на търг по-късно тази година, евентуално през септември. Това оповестяват от аукционната къща Sotheby’s, която ще провежда мегасъбитието.

Преди това ще има галерия с въпросните експонати, които ще обиколят света, с цел да бъдат видени от допустимо най-вече хора. Личните движимости на починалия фронтмен на Queen ще бъдат изложени поредно в градовете: Лондон, Ню Йорк, Лос Анджелис и Хонконг, добавя.

Когато музикалната икона умря през 1991 година, той остави къщата си в Лондон, дружно с всичките си персонални вещи на някогашната си другарка и негов сателит в живота – Мери Остин. Вече 30 години Остин пази наследството му непокътнато, съвсем във типа, в който е било оставено след гибелта му. В последна сметка обаче тя е взела решението да се раздели с сбирката.

Ето какво споделя самата тя по тематиката:

“Вече доста години имам неповторимата привилегия да пребивавам с невероятните предмети, които Фреди притежаваше и толкоз доста обичаше.

Но годините си минават и аз взех сложното решениe да затворя тази толкоз специфична глава от моя живот. “

Меркюри, с изключение на артист и попикона, е бил буен колекционер и ценител - събрал е голям брой забавни предмети от всевъзможни фешън течения и актьори, които са го вълнували през годините.

Търговете ще бъдат общо шест. Те ще се проведат в известната аукционна къща в Лондон и ще преминат под мотото Freddie Mercury: A World Of His Own (Фреди Меркюри – неговия свят).

Очакваното събитие е токова значимо, че от Sotheby’s дори са създали къс филмов откъс за него. Едно от нещата, които безспорно се виждат на него, е короната - атрибут, с която Меркюри обичаше да излиза на сцената.



Повече информация може да бъде прочетена
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР