Уникална драма остави България без победа в Орлеан. Нашите загубиха

...
Уникална драма остави България без победа в Орлеан. Нашите загубиха
Коментари Харесай

България изпусна пет мачбола и загуби от Куба след уникална драма

Уникална драма остави България без победа в Орлеан. Нашите изгубиха от Куба с 2:3 (23:25, 25:19, 25:20, 25:16, 18:16). " Лъвовете " не съумяха да осъществят при пет мачбола, а кубинците се оправиха от първия. Мястото ни в Лигата на нациите ще се реши в третия шампионат в Анахайм (САЩ).


Първият гейм беше същински урок по драма. България поведе с 2:0, само че тази оскъдна разлика не беше проблем за кубинците. Частта не спираше да се развива точка за точка. Най-големият ни задатък беше при 14:11. И въпреки всичко нито в един миг не позволихме на противника да обърне резултата. В последна сметка размяната на точки продължи с най-малък наш задатък и победа с 25:23.

Във втория пристигна ред на Куба да вземе задатък от 2:0. Българите обаче не се тормозиха и за момент. Започнаха да наваксват и освен – да натрупат преднина. Поведохме с 12:8 и тогава нещо се счупи в играта ни. Съперникът освен изравни, само че стартира на своя сметка да натрупа задатък. Куба поведе с 21:15 и там всичко беше ясно. За статистиката противникът ни затвори частта при 25:19.

При равна игра стартира и третият гейм. Този път ние поведохме първи с 3:1, само че Куба изравни. Първата третина на гейма вървеше точка за точка и още веднъж противникът ни поведе безапелационно в резултата, което се оказа и решаващо. Взехме една точка повече и загубихме частта с 20:25.

Четвъртият гейм не изневери на традицията на мача. Точка за точка двата тима знаеха какъв брой е огромно смисъла на успеха в борбата за оставане в шампионата. До 10:10 всичко вървеше като по закона на мача. И тогава ние нанесохме петорен удар и поведохме с 14:9.Сега беше ред ние да покажем на Куба, че знаем по какъв начин да държим сериозен задатък. Преднината ни набъбна до 17:10. Не позволихме серия и изравнихме резултата при 25:16.

Тайбрекът стартира с точка за България, само че незабавно Куба върна сполучливата офанзива и по-късно сбърка началния удар. Резултатът незабавно бе подравнен – 2:2. Кубинците за първи път взеха задатък при 3:2, само че бързо стана 3:3. Начален удар в мрежата на Аспарух Аспарухов даде още веднъж нежна преднина на противника. Веднага Алекс Николов възвърне равенството и по-късно изстреля топовен ас за 5:4.

Мачът за следващ път потегли точка за точка. За първи път България поведе с две точки при 8:6. Драматизмът в Орлеан не спираше. Отборите продължиха да се обстрелват сполучливо и най-радостното бе, че водим с две точки, а краят наближаваше. Нервите не устояха и отборите започнаха да бъркат началния удар. Но и това беше в наша изгода. Първият мачбол пристигна при 14:11., само че блокадата на Куба се оказа сполучлива. Съперникът отрази още един мач бол и резултатът стана 14:13.

Такъв мач не можеше да мине без най-драматичния свършек. България изпусна и третия мачбол и резултатът бе подравнен 14:14. Получихме и четвърти – 15:14, с помощта на Мартин Атанасов. Помислихме, че мачът е приключил, само че видео повторението даде точка за Куба и 15:15. Отново България получи мачбол. Пак видео повторението бе в интерес на Куба – за допиране на мрежата при обсада – 16:16. Лошо – този път кубинците направиха ас и получиха първата си точка за мача. И най-лошото се случи! За повторно в най-важния миг Куба направи ас и завоюва 18:16. Ужасно и мъчително! Но все пак България сподели, че има темперамент и може да се опълчва на всеки.

В последния трети шампионат от Лигата на нациите нашите отиват американския град Анахайм. Там още на старта ни престои кръстопътен мач против Германия. След това се изправяме против Иран и Сърбия.

Преди него България е на предпоследното 15-о място с две точки пред Германия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР