Уникален Григор Димитров постигна невероятен успех, след като записа победа

...
Уникален Григор Димитров постигна невероятен успех, след като записа победа
Коментари Харесай

ПОБЕДА! Гришо надви Федерер на US Open

Уникален Григор Димитров реализира необикновен триумф, откакто записа победа над феномена Роджър Федерер в четвъртфинал на US Open (3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2). Нашето момче превъзмогна тежкия сезон, травмите, рецензиите и се събра в най-важния миг от годината - за последния шампионат от Шлема.

Петсетовата драма на Централния корт " Артър Аш Арина " се оказа и първа победа на хасковлията над Маестрото - историческо достижение. Досега швейцарецът имаше 7 следващи триумфа, само че след съвсем 4 часов трилър се оказа на колене пред Гришо.

За отбелязване е, че Федерер очевидно не бе в оптимална форма, не се придвижваше добре по корта, получи и лекарска помощ, само че това не му оказа помощ.

На полуфиналите Димитров излиза против руснака Данийл Медведев, който се видя, че е на лимита на силите си и не се знае в какво положение ще бъде. Така фантазията на българина и почитателите за купа от Шлема е жива и към този момент не наподобява химера.

В първия сет Федерер проби във втория гейм и съумя да си завоюва всяко едно от подаванията, само че във втория сет Григор бе този, който желаеше по-силно триумфа.

Той проби в шестия гейм, само че Роджър върна пробива в деветия. Последва обаче мигновен нов пробив за българина и по този начин той изравни сетовете. В третия сет обаче Маестрото още веднъж сподели, че ще се бори за триумфа непременно и с два пробива в седмия и деветия гейм го завоюва.

В четвъртия сет Григор изненадващо проби на старта още в първия гейм и с кански страдания си резервира пробива задатък, с цел да изравни сетовете. По време на паузата преди петия сет Федерер изиска медицински таймаут и се видя, че има проблем.

Григор дръпна с 4:0 в петия сет след два пробива и довърши рухналия швейцарец, а до края двамата си взеха по две подавания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР