Униформен полицейски служител от няколко дни е прикрепен към монтирания

...
Униформен полицейски служител от няколко дни е прикрепен към монтирания
Коментари Харесай

Полицай пази автомата за номерчета в КАТ-Варна

Униформен полицейски чиновник от няколко дни е прикован към инсталирания преди няколко седмици уред с номерчета за реда на чакащите в КАТ-Варна, написа, базирайки се на сигнали на свои читатели.

Това се наложило, откакто доста от чакащите се оплакали , а след инспекция се удостоверило, че листчетата с следващите номера се употребяват от предприемчиви варненци за припечелване на положителни суми от бързащите да преминат през прегледите на колите им или да извършат избрани информации и регистрации по гишетата.

Оказало се, че тези съобразителни варненци още в ранни зори изтеглят по 20-30 листчета с следващи номера и по-късно ги търгуват по десетина лв. на по-късно наредилите се на опашката , които по този метод пък си спестявали часове очакване пред гишетата. За да се пресече тази порочна процедура, администрацията в КАТ решила да сложи еднообразен чиновник, който да следи за реда и да не разрешава тегленето на повече от един следващ номер.

Мярката обаче не среща схващане у варненци . Според жителите вместо да слагат еднообразен за надзор на автомата, би трябвало да насочат ресурса към назначение на повече чиновници за регистрации по гишетата . Хората считат, че това доста ще разтовари опашките и ще редуцира изгубеното време за очакване.
 
Така ще се обезсмисли и практиката на тарикатите медиатори, които заработват от услугата да чакат вместо заети варненци по опашките и да правят вместо тях нужните регистрации и бюрократични формалности против избрани суми за свършената работа. Т.нар. пълномощници са постоянни клиенти и добре познати на чиновниците в КАТ. Те заработват от двама-трима клиенти дневно за регистрация на новозакупен автомобил или за промяна на регистрацията на остарял по към 100 лв. от всеки един.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР