Унгарците се наредиха на опашки пред големите болници в Будапеща,

...
Унгарците се наредиха на опашки пред големите болници в Будапеща,
Коментари Харесай

Унгарците се редят на опашки за ваксиниране

Унгарците се подредиха на опашки пред огромните лечебни заведения в Будапеща, с цел да се имунизират против ковид, откакто от през днешния ден Унгария за пръв път предлага опция за имунизация без авансово вписване. Това се случва на фона на ново повишаване в броя на случаите на заразяване, съобщи Ройтерс.

В петък Унгария регистрира рекорден брой новозаразени - 11 289, а през днешния ден регистрира общо 27 209 нови случая за дните от петък до неделя, плюс 392 смъртни случая за същия интервал. Общият брой на умрелите от началото на пандемията в Унгария, чието население е 10 милиона души, е 33 172.

Въпреки че хората се редят на опашки за имунизиране, имунизацията изостава от междинното ниво за Европейски Съюз - със приключена имунизация са към 5,8 милиона.

Миналата седмица държавното управление вкара наложително носене на маски на закрито и съобщи, че ще направи имунизирането против наложително за всички работещи в опазването на здравето. Но тези ограничения не са толкоз строги, колкото прикани в сряда Унгарската здравна камара.

Снощи Янош Славик, шеф на най-голямата болница в Будапеща, лекуваща пациенти с ковид, съобщи пред частната телевизия ATV, че скоро може да се наложи да бъдат въведени нови ограничения, с цел да се ограничи болестта. Той сподели, че сред 80 и 90 % от пациентите с вируса, които се нуждаят от интензивни грижи, са неимунизирани, и че интензивното поделение в болничното заведение му е цялостно.

Министър-председателят Виктор Орбан, който през април ще се яви на избори, които се обрисуват като много оспорвани, поддържа внимателен баланс сред въвеждането на строги и непопулярни здравни ограничения и запазването на мощно икономическо възобновяване.

Европа още веднъж се трансформира в епицентър на пандемията - там са половината от новите случаи на заразяване и смъртните случаи в международен мащаб, а митингите в края на предходната седмица в Нидерландия и Белгия против новите ограничавания прераснаха в принуждение.

От през днешния ден в Австрия влезе в действие четвъртото цялостно затваряне на страната от началото на пандемията и в събота десетки хиляди излязоха на митинг против новите ограничения. В Германия се разисква опцията имунизирането против коронаивруса да стане наложително.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР