Унгарското правителство представи в парламента нова програма златна виза като

...
Унгарското правителство представи в парламента нова програма златна виза като
Коментари Харесай

Унгария връща програмата златна виза

Унгарското държавно управление показа в Народното събрание нова стратегия " златна виза " като част от проектозакон за контролиране на имиграцията в страната, съобщи Ройтерс.

Документът, разгласен преди дни, вкарва категорията " виза за гост-инвеститор ", като тя ще се издава на чужденци, идващи в страната и свързани с планове, получили от държавното управление етикета " стратегически значими вложения ".

Получаването на такава виза е изискване за кандидатстване за позволение за престояване за период от 10 години с опция за удължение с още 10, се показва в проектозакона.

Новата стратегия ще размени предходната " златна виза ", която беше анулирана през 2017 година, откакто глобен от Съединени американски щати сириец получи позволение за престой в Унгария. Програмата, задействана през 2013 година, изискваше от чужденците да купят маджарски облигации за 300 000 евро, с цел да получат позволение за престояване.

По силата на новото предложение етикетът " стратегически значим план " може да бъде получен, в случай че чужденец закупи дял от маджарски фонд за недвижими парцели на стойност най-малко 250 000 евро или цялостен парцел за най-малко 500 000 евро.

Дарение от 1 милион евро за фондации, ръководещи активи от публичен интерес, също дава опция за приемане на статут на " гост-инвеститор ". Тези фондации обаче бяха атакувани от Европейски Съюз заради спор на ползи с държавното управление.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР