Унгарското правителство обяви, че е внесло в парламента проектозакона си

...
Унгарското правителство обяви, че е внесло в парламента проектозакона си
Коментари Харесай

Унгарското правителство внесе в парламента проектозакона си за по-строги мерки към НПО-та

Унгарското държавно управление разгласи, че е внесло в Народното събрание проектозакона си за финансираните от американския милиардер Джордж Сорос неправителствени организации, които упреква, че поддържат имиграцията, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

В текста се планува такса от 25 % върху задграничното финансиране на НПО-та, за които се счита, че поддържат противозаконната имиграция. Предвижда се и възбрана за влизане в Унгария на чужденци, обвинени в улеснение на влизането в страната на претенденти за леговище, както и опцията да се забрани на унгарци да отиват наоколо до граничните зони.

В проектозакона се вкарва наложителна инспекция на НПО-тата от службите за сигурност преди да им се позволи да работят в страната. Тази част от текста се нуждае от две трети болшинство за одобрение в Народното събрание. Според анализатори затова текстът надали ще се прегледа преди парламентарните избори на 8 април, на които министър председателят Виктор Орбан ще се яви за трети мандат. Проектозаконът е поименно ориентиран против милиардера от маджарски генезис Джордж Сорос, който Орбан упреква, че провежда "масова имиграция " в Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР