Унгарският външен министър Петер Сиярто изрази солидарност с балтийските държави

...
Унгарският външен министър Петер Сиярто изрази солидарност с балтийските държави
Коментари Харесай

Унгарски министър за комисарите в Брюксел: Тези хора дали живеят на същата планета като нас

Унгарският външен министър Петер Сиярто изрази взаимност с балтийските страни и Полша в подтекста на напора на мигранти през беларуската граница, съобщи ДПА.

При посещаване в Естония той също по този начин разкритикува мнението на Европейски Съюз за градежа на огради по външните му граници.

" Когато слушаме по какъв начин бюрократите и комисарите в Брюксел се изричат против оградите по нашите граници, от време на време задаваме въпроса дали тези хора живеят на същата планета като нас ", сподели Сиярто след среща с девет външни министри от страни от Източния фланг на НАТО.

Според държавните управления на Литва, Латвия и Полша беларуският властник Александър Лукашенко преднамерено праща по външната граница на Европейски Съюз бежанци от зони на военни спорове.

През май Лукашенко сподели, че Минск повече няма да стопира мигрантите по пътя им към Евросъюза , в отговор на по-строгите западни наказания, наложени на Беларус поради насилствените репресии против мирните митинги след оспорените избори.

Оттогава има от ден на ден известия за опити за незаконно секване на границата на Европейски Съюз.

Полша, Литва и Латвия дадоха отговор със усилване на граничната защита и създаване на стотици километри ограда с бодлива тел.

На европейско ниво напоследък имаше диспути дали оградите са вярното средство против нежеланата миграция. " За страдание, свикнахме с натиска от юг, само че в този момент сме подложени на напън и от изток ", сподели Сиярто.

Според него миграцията " в този момент е доста по-опасно събитие от преди ".

За да спре мигрантите, държавното управление в Будапеща издигна огради по границите си със Сърбия и Хърватия по време на бежанската рецесия през 2015 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР