Унгарският превозвач Wizz Air спира полетите си от и до

...
Унгарският превозвач Wizz Air спира полетите си от и до
Коментари Харесай

Нискотарифен авиопревозвач прекратява всички полети до Русия

Унгарският транспортьор Wizz Air стопира полетите си от и до Русия до второ разпореждане поради обстановката в Украйна. Това разгласява на своята Интернет страница нискотарифната самолетна компания на 27 февруари.

Днес външните министри на страните от Европейския съюз ще обсъдят възбрана за полети на самолети на съветски компании над цялата територия на асоциацията.

Англия беше първата, която затвори въздушното си пространство за съветски самолети (в нощта на 25 февруари). Тя беше последвана от доста страни от Европейски Съюз. Подобно решение взеха Австрия, България, Дания, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словения, Чехия, Естония, Ирландия и Холандия.

Франция също затвори въздушното си пространство за съветски самолети. Решението влиза в действие от среднощ на 28 февруари. Крайна дата не се прецизира.

Министърът на превоза на Канада - Омар Алгабра, също разгласи в обществената мрежа Twitter, че не разрешава на съветски самолети да летят над страната. " Ние ще държим виновна Русия за офанзивите против Украйна ", добави той.

Полетите сред Хелзинки и съветските градове също са прекъснатите. Finnair няма да ги осъществя през идната седмица. Очаква се въздушното пространство над Финландия да бъде затворено за съветски самолети.

" След съвещания със прилежащи на нас страни, ние също взехме решение да затворим въздушното си пространство за съветски самолети ", сподели министърът на външните работи на Норвегия Анике Хюитфелд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР