Унгарският премиер Виктор Орбан заяви публично, че ако ЕС не

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви публично, че ако ЕС не
Коментари Харесай

Орбан: Ако ЕС ни спре парите, ще ги получим от други източници

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи обществено, че в случай че Европейски Съюз не даде на Унгария дължимите му средства, Будапеща ще получи нужната сума от други източници.

„ Ако брюкселските бюрократи въпреки всичко не дадат парите, които се дължат на Унгария, тогава ще получим това, от което се нуждаем, от други финансови източници. Вече започнахме договаряния за това с Европейския съюз и другите ни интернационалните сътрудници “, сподели той по време на съвещание на Народното събрание.

Европарламентът прикани Европейска комисия да не утвърждава проекта за възобновяване и резистентност на страната, както и да ограничи доста достъпа ѝ до кохезионните фондове откакто одобри отчет със заключението, че " Унгария към този момент не е народна власт ".

Според гласувания с огромно мнозиноство отчет, демокрацията и главните права в страната, са се влошили в допълнение от 2018 година насам посредством „ целенасочените и систематични старания на унгарското държавно управление “, като обстановката се изостря от бездействието на Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР