Унгарският премиер Виктор Орбан в петък подкрепи преизбирането на американския

...
Унгарският премиер Виктор Орбан в петък подкрепи преизбирането на американския
Коментари Харесай

Орбан: Подкрепям преизбирането на Доналд Тръмп

Унгарският министър председател Виктор Орбан в петък поддържа преизбирането на американския президент Доналд Тръмп, приветствайки го като добър за Централна Европа.

Двамата водачи енергично популяризират близки връзки, припомня Агенция Франс Прес.

Тръмп, който споделя антиимигрантските настроения на Орбан, предходната година го приветства в Белия дом и го похвали макар рецензиите за ерозията на демокрацията в страната му от Европейски Съюз.

Орбан, който е на власт от 2010 година, съобщи, че Тръмп му се е обадил в четвъртък и са разискали изборите през ноември в Съединени американски щати и оправянето с новата пандемия на ковид.

"Президентът на Съединени американски щати е в изключително близки връзки, съвсем би могло да се каже другарски връзки с всички водачи от Централна Европа, " сподели Орбан по време на седмичното си изявление за публичното радио.

"Ето за какво ние или най-малко аз персонално го поддържам, с цел да завоюва изборите, " сподели той.
През 2016 година Орбан беше първият европейски министър председател, който поддържа Тръмп, наричайки го „ по-добър вид “ за Европейския съюз от тогавашната му съперница Хилари Клинтън.

Оттогава, въпреки постоянно да показва поддръжка за Тръмп, Орбан също по този начин построи тесни връзки както с Москва, по този начин и с Пекин, което е част от това, което той назовава "прагматична " външна политика.

Орбан постоянно е бил в несъгласие с Брюксел на фона на интернационалната рецензия на държавните ограничавания върху медиите, университетските и други свободи, както и неговата строга позиция против бежанците.

Този месец Унгария затвори своите граници за чужденци, като се базира на опасения от вируси, като в същото време изключи от ограничаването Чехия, Полша и Словакия - страните от Вишеградската четворка.

Европейски Съюз предизвести Будапеща, че дискриминирането сред страните-членки нарушава разпоредбите, регулиращи Шенгенското пространство на Европейски Съюз.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР