Унгарският премиер Виктор Орбан повтори, че страната е готова да

...
Унгарският премиер Виктор Орбан повтори, че страната е готова да
Коментари Харесай

Орбан: Готови сме да бъдем домакин на преговорите между Русия и Украйна

Унгарският министър председател Виктор Орбан повтори, че страната е подготвена да бъде хазаин на мирни договаряния сред Русия и Украйна.

Говорейки пред Би Би Си за границата сред Унгария и Украйна, Орбан сподели, че отговорността за прекратяването на войната е на първо място на съветската страна.

В предишното Орбан е провеждал 11 срещи през последните 12 години с съветския президент Путин, последната преди месец в Москва.

В същото време неговото държавно управление обтегна връзките с Украйна поради езиков закон, за който държавното управление твърди, че дискриминира огромното унгарско малцинство в Украйна.

„ Унгария е добър другар на Украйна и украинския народ, в случай че имат потребност от помощ тук, могат да разчитат на нас. Мисля, че водачите нямат потребност от обръщение и препоръки от мен. Те са страхотни момчета и знаят по-добре от мен какво да вършат. Това, което е унгарско предпочитание, не е съвет, не е обръщение. Само благопожелание от сърце. „ Мир, апелирам, мир “, сподели Орбан.

Унгарското държавно управление предложи Будапеща като място за бъдещи мирни договаряния сред Русия и Украйна като опция на договарянията на релативно ниско равнище, които към този момент се организират в беларуската столица Минск.

„ Войната може да бъде спряна единствено посредством договаряния, мирни договаряния и преустановяване на огъня “, сподели Орбан, представен от Би Би Си.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР