Унгарският парламент ще гласува за ратифициране на членството на Финландия

...
Унгарският парламент ще гласува за ратифициране на членството на Финландия
Коментари Харесай

Партията на Орбан ще подкрепи членството на Финландия в НАТО

Унгарският парламент ще гласоподава за одобрение на участието на Финландия в НАТО на 27 март, като ръководещата партия, която има болшинство, единодушно ще поддържа кандидатурата, сподели през днешния ден водачът парламентарната група на ръководещата партия Фидес, представен от Ройтерс.

Мате Кочиш написа в пост във Facebook, че парламентарната група на Фидес ще вземе решение по отношение на допускането на Швеция в НАТО “по-късно “, без да дава детайлности, съобщи Българска телеграфна агенция.

Швеция и Финландия аплайваха за участие в трансатлантическия боен алианс предходната година, откакто съветските сили нахлуха в Украйна. Всички 30 страни членки на НАТО би трябвало да ратифицират поръчките на двете страни, като само Унгария и Турция се въздържаха да ги одобрят.

„ Ще гласуваме в Народното събрание (за присъединението на Финландия) на 27 март и единомислещо ще кажем „ да “, сподели Кочиш в изказването си.

„ По въпроса със Швеция парламентарната група ще реши на по-късна дата “, добавя поста си Кочиш.

Изявлението на Кочиш идва в същия ден, в който турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели, че Турция ще стартира развой по утвърждението на присъединението на Финландия в НАТО.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР