Унгарският парламент прие резолюция, с която даде разрешение на правителството

...
Унгарският парламент прие резолюция, с която даде разрешение на правителството
Коментари Харесай

По инициатива на Орбан Унгария ще проведе референдум с въпроси, свързани с ЛГБТ

Унгарският парламент одобри резолюция, с която даде позволение на държавното управление да организира народен референдум по тематики, свързани с ЛГБТ общността. Допитването беше утвърдено главно благодарение на гласовете на ръководещата партия Фидез на премиера Виктор Орбан.

Референдумът ще съдържа четири въпроса. Гражданите ще бъдат запитани дали утвърждават половото обучение за малолетни в учебните заведения, както и запознаването на децата с информация по отношение на половата ориентировка без утвърждението на родителите.

Допитването ще включва и въпрос по отношение на поддръжката за „ неограниченото полово наличие в медиите за малолетни, което визира тяхното развиване “, както и „ проявлението на сензитивно във връзка с пола наличие за малолетни “.

„ Унгарското държавно управление предлага жителите да получат късмет да изразят позициите си по отношение на половата агитация. Ние имаме вяра, че би трябвало да кажем „ не “ на ЛГБТ пропагандата в учебните заведения, осъществявана благодарение на неправителствени организации и медии, без единодушието на родителите “, сподели един от членовете на държавното управление Балаш Орбан.

Опозицията се въздържа от присъединяване в гласуването. Референдумът ще може да се организира дружно с идните парламентарни избори напролет. Според държавното управление това ще спести пари, само че критиците на Орбан обявиха, че това ще бъде в негова изгода, защото съществена част от акцията му е обвързвана точно с този въпрос.

Искането за референдума идва, откакто през лятото по предложение на държавното управление на Орбан беше против педофилията. С него бяха наложени редица ограничавания на учебните заведения по отношение на преподаването на тематики, свързани с хомосексуалността, трансджендър въпроси, както и изобразяването на наличие в медиите, обвързвано с ЛГБТ общността.

Европейската комисия стартира против унгарското държавно управление и назова дейностите му посягане против правата на ЛГБТ общността.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР