Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто обвини американското правителство,

...
Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто обвини американското правителство,
Коментари Харесай

Унгария обвини САЩ в намеса чрез финансиране за медии

Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто упрекна американското държавно управление, че се намесва във вътрешните работи на страната му и идната акция за парламентарните избори посредством предлагането си за финансиране на "обективни " медии в Унгария, съобщи Асошиейтед прес.

Миналата седмица Държавният департамент на Съединени американски щати прикани унгарските медии, основани отвън столицата Будапеща, да аплайват за финансово подкрепяне. Една от оповестените цели на стратегия на стойност 700 000 $ е "да бъде усъвършенствано качеството на локалните обичайни и онлайн медии, както и да бъде уголемен достъпът до надеждна и безпристрастна информация ".

Унгарският външен министър дефинира решението на Съединени американски щати като "шокиращо и извънредно " за съдружници.

Финансираните от американската страна планове ще стартират да се извършват сред май и юли 2018 година, а изборите в Унгария са през април, отбелязва Асошиейтед прес.

Унгарският министър председател Виктор Орбан нееднократно е изразявал предпочитание в четири бранша на унгарската стопанска система - медии, енергетика, банково дело и търговия - да доминира унгарската благосъстоятелност. Само комерсиалният бранш, доминиран от вериги като австрийската СПАР, френската "Ошан " и немските "Лидъл " и "Алди ", продължава да е в непознати ръце, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР