Унгарската полиция е открила тунел под оградата от бодлива тел

...
Унгарската полиция е открила тунел под оградата от бодлива тел
Коментари Харесай

Откриха 24-метров тунел на границата между Сърбия и Унгария

Унгарската полиция е разкрила тунел под оградата от бодлива тел на границата със Сърбия, оповестява македонското електронно издание МКД. В рамките на спецоперацията, извършена през уикенда, е било предотвратено и влизането в страната на повече от 300 незаконни мигранти, предава организация Фокус.
24-метровият тунел е открит в съдействие с военните наоколо до град Морахалом и се счита, че е служил за нелегално влизане на мигранти в Унгария, опитващи се да доближат територията на страните от Западна Европа. Отбелязва се, че това е третият под земята проход под оградата, открит през последната година в района.
Граничната полиция е арестувала 54 души, които се опитвали да прескочат или прережат телената ограда на унгарско-сръбската граница в миг, когато 258 мигранти са били хванати в граничната зона без документи. Повечето от тях се оповестили за сирийци, само че измежду тях е имало и жители на Ирак, Иран и Афганистан, както и палестинци.
Унгария следи внезапен растеж на броя на мигрантите, които се пробват да влязат нелегално в страните от Европейския съюз. Само през миналата седмица са регистрирани над 900 опита за нелегално влизане на територията й.
От Будапеща още веднъж подчертаха, че Унгария няма да отстрани оградата на границата със Сърбия, само че ще ускори отбраната на Шенгенското пространство, с цел да предотврати влизането на мигранти в Европейски Съюз.
Освен на север от Войводина, опити за нелегално прекосяване на границата са регистрирани в югозападната част на региона, на сръбската граница с Хърватия. В средата на май в покрайнините на град Шид бяха ситуирани специфични елементи и военна полиция, с цел да защитят локалното население от мигранти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР