Унгария удължи временната правна закрила за украинците, бягащи от руската

...
Унгария удължи временната правна закрила за украинците, бягащи от руската
Коментари Харесай

Унгария приема бежанци от Украйна, бягащи от руската инвазия

Унгария удължи краткотрайната правна протекция за украинците, бягащи от съветската инвазия в миг, когато страните в Източна Европа се приготвят за напор на бежанци на техните граници, съобщи Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 963
Унгария, която граничи с Украйна на запад, в предишното е заемала твърда позиция против всевъзможни форми на имиграция. Страната одобри противоречиво решение да отхвърля да приема бежанци и претенденти за леговище от Близкия изток, Африка и Азия.

В оповестен нощес декрет обаче унгарското държавно управление разгласи, че всички украински жители, идващи от Украйна и всички жители на трети страни, които обитават там на законна основа, ще получат право на протекция.

Частта от указа, визираща жителите на трети страни, разрешава на хора, които не са украински жители, да вземем за пример на беларуски бежанци, живеещи в Украйна, да получават протекция в Европейския съюз.

Унгарският министър председател Виктор Орбан сподели, че Унгария няма да се въвлича в спора сред Русия и Украйна, само че че ще одобри бежанци, идващи на унгарските граници, добавя Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 963  БЧК има подготвеност да поддържа българите, които идват от Украйна БЧК има подготвеност да поддържа българите, които идват от Украйна  Лавров: Украйна не може да бъде наречена демократична страна Лавров: Украйна не може да бъде наречена демократична страна  Центърът на бесарабските българи в България предлага помощ на сънародниците ни в Украйна Центърът на бесарабските българи в България предлага помощ на сънародниците ни в Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР