Унгария ще позволи еднократен транзит на румънски и български граждани,

...
Унгария ще позволи еднократен транзит на румънски и български граждани,
Коментари Харесай

Унгария пуска транзит български и румънски граждани, заседнали в Австрия

Унгария ще разреши еднократен пренос на румънски и български жители, заседнали в Австрия във вторник вечерта, откакто държавните управления им желаеха това, съобщи във вторник министърът на външните работи на Унгария Петер Сиарто, оповестява " Ройтерс ".

Те ще би трябвало да подхващат избран директен маршрут. Унгария затвори границите си за задгранични пасажери от вторник и позволява единствено маджарски жители да влизат в страната. На граничния пункт Хегиешалом на австрийската граница във вторник имаше опашка от 20 км, като коли и камиони чакаха да влязат в Унгария .

" Очакваме австрийските управляващи да поддържат ред от австрийската страна на границата и да разрешат на унгарските жители и товарния трафик да употребяват граничния пункт ", сподели Сиарто.

Правителството съобщи, че българските жители, които пътуват към дома през Румъния, могат да минават през Унгария сред 20:00 GMT и 23:00 GMT през коридора, който е отворен за товарен трафик, до момента в който румънските жители могат да употребяват маршрута сред 20:00 GMT и 04:00 GMT в сряда сутринта.

Има хиляди служащи, които се връщат от Западна Европа в Румъния и България .

Унгария е записала 50 коронавирусни инфекции. Правителството съобщи, че в идващите дни ще има кластерни инфекции, а освен обособени случаи, до момента в който вирусът се популяризира.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР