Унгария ще отвори средните училища на 10 май - с

...
Унгария ще отвори средните училища на 10 май - с
Коментари Харесай

Унгария отваря средните училища на 10 май

Унгария ще отвори междинните учебни заведения на 10 май - с три седмици по-късно от в началото плануваното, съобщи през днешния ден министър председателят Виктор Орбан, представен от Ройтерс.

Той сподели още пред държавното радио, че чака 3,5 милиона души от 10-милионното население на страната да получат най-малко първа доза ваксина против КОВИД-19 до 19 април, което ще разреши разхлабването на ограничаващите ограничения поради ковид да продължи.

В сряда Унгария стартира последователно отваряне на магазините и бранша на услугите, откакто имунизира една четвърт от своите поданици - стъпка, която поради претовареността на лечебните заведения с пациенти с КОВИД-19, Унгарската здравна камара назова " преждевременна ".

Решен да избегне още една година на криза на фона на идните следващата година избори, унгарският министър председател отваря стопанската система след ускоряването на имунизационната акция, отбелязва Ройтерс.

Унгария е внесла максимален брой ваксини на глава от популацията в Европейски Съюз, като е единствената страна от съюза, която употребява съветски и китайски ваксини.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР