Унгария публикува допълнителни съдебни реформи в своя официален вестник в

...
Унгария публикува допълнителни съдебни реформи в своя официален вестник в
Коментари Харесай

Унгария публикува съдебни реформи в опит да получи достъп до фондовете на ЕС

Унгария разгласява спомагателни правосъдни промени в своя формален вестник в сряда, които се считат за решаващи, с цел да може Будапеща да отключи достъпа до замразените фондове на Европейски Съюз, предава " Ройтерс ".

Европейската комисия сподели по-рано, че последните правосъдни промени на Унгария би трябвало първо да бъдат оповестени в формалния вестник на страната, с цел да бъдат изцяло признати, което по-късно ще разреши на основаната в Брюксел изпълнителна власт да размрази до 10 милиарда евро помощ за развиване на Будапеща от споделения бюджет на блока.

По-рано предходната седмица, ръководещата партия на Унгария, призовавайки държавното управление да не поддържа началото на договарянията за присъединение на Украйна към Европейски Съюз.

Блокът се надяваше, че отключването на парите ще помогне на Орбан да отдръпна ветото, само че неговият старши асистент изиска освобождение на до 30 милиарда евро в мнения пред Bloomberg във вторник.

Недоверието към Орбан е високо в Брюксел след горчиви конфликти по време на 13-те му години на власт по отношение на и, както и, съдилищата и медиите. Това докара до заледяване на милиарди евро средства от Европейски Съюз за Унгария.
 Урсула фон дер Лайен: Подкрепете Украйна колкото е належащо
Урсула фон дер Лайен: Подкрепете Украйна колкото е належащо

Нейните забележки преди срещата на върха на основни европейски лидери
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР