Унгария отмени задължителната карантина за руски туристи, които нямат срещу

...
Унгария отмени задължителната карантина за руски туристи, които нямат срещу
Коментари Харесай

Унгария премахна карантината за неваксинирани туристи от Русия

Унгария анулира наложителната карантина за съветски туристи, които нямат против ковид. Отсега нататък такива руснаци ще се нуждаят единствено от негативен PCR тест, с цел да влязат, предава БГНЕС.

„ Разрешено е влизането в Унгария с негативен резултат от PCR тест на маджарски или британски език, осъществен в Русия в границите на 72 часа преди влизането “, се споделя в изказване, оповестено на уеб страницата на посолството на Унгария в Москва в петък. В информацията се отбелязва също, че заради обстановката с пандемията, консулският отдел на унгарското посолство в Москва ще издава основно единствено еднократни туристически визи.
 Коронавирус документите навлизат във всекидневието на европейците Коронавирус документите навлизат във всекидневието на европейците
Европейският здравен документ е навлязъл във всекидневието на европейците от 21, от общо 27 страни-членки. Документът към този момент не се изпо...

От 27 юли Унгария позволи на изцяло имунизирани туристи от Русия да посещават свободно страната без карантина и PCR проби. Това решение, както е обяснено от унгарския външен министър Петер Сиярто, е взето въз основа на правилото на взаимност, защото по -рано Русия възобнови издаването на визи за маджарски жители, пътуващи за туризъм и бизнес цели. Редовният въздушен трафик сред Русия и Унгария беше възобновен на 10 юни.

От съветските ваксини Sputnik V е утвърден в Унгария. В същото време страната стана първата в Европейския съюз, която пусна на пазара ваксина от Руската федерация, без да чака утвърждение от регулатора на Европейски Съюз. Според университета „ Джонс Хопкинс “, от самото начало на пандемията в Унгария са регистрирани над 810 хиляди случая на коронавирусна зараза и 30 хиляди смъртни случаи, породени от COVID-19.

56 % от популацията на страната е изцяло имунизирано. През последните 24 часа са регистрирани 86 случая на заболяването и нула смъртни случаи.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР