Унгария обяви днес, че планира да произведе референдум по въпроси,

...
Унгария обяви днес, че планира да произведе референдум по въпроси,
Коментари Харесай

Унгария планира референдум по въпроси, свързани със защитата на децата

Унгария разгласи през днешния ден, че възнамерява да създаде референдум по въпроси, свързани със отбраната на децата, съобщи Ройтерс.

С референдума унгарските управляващи целят да дадат отговор на натиска, упражняван им от Европейския съюз по отношение на влезнал в действие този месец маджарски закон, който съгласно Европейски Съюз дискриминира представителите на ЛГБТ общността.

Унгарският министър председател Виктор Орбан упрекна Европейската комисия в корист с пълномощия поради скорошните й дейности, ориентирани против унгарското законодателство, забраняващо пропагандата на хомосексуализма и промяната на пола в учебните заведения.

" Бъдещето на децата ни е заложено на карта, тъй че не може да става дума за отстъпки по този въпрос ", сподели унгарският водач във видеоклип, оповестен във Facebook.

" През последните седмици Брюксел намерено нападна Унгария поради закона й за отбрана на децата. Унгарските закони не разрешават полова агитация в детските градини, учебните заведения, по малкия екран и под формата на реклами ", безапелационен бе Орбан.

Унгарският министър председател не посочи по кое време ще бъде създаден плануваният референдум. Референдумът ще съдържа пет въпроса, измежду които дали гласоподавателите утвърждават провеждането на занимания по полова ориентировка в учебните заведения без единодушието на родителите, дали съгласно тях измежду децата би трябвало да бъдат насърчавани процедурите за промяна на пола, дали на децата би трябвало без никакви ограничавания да бъдат показвани материали, които могат да повлияят на половата им ориентировка и дали процедурите по промяна на пола би трябвало да бъдат налични и за деца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР