Унгария няма да изпраща оръжия или войски в Украйна и

...
Унгария няма да изпраща оръжия или войски в Украйна и
Коментари Харесай

Унгария няма намерение да изпраща войски или оръжие в Украйна

Унгария няма да изпраща оръжия или войски в Украйна и тази позиция е " твърда ", съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12832
" Чуваме и виждаме новините за снощната среща в Париж. Позицията на Унгария е ясна и твърда като канара: не сме подготвени да изпратим нито оръжия, нито войски в Украйна ", се споделя в изказването на Сиярто.

Чехия и Полша не обмислят изпращането на войски в Украйна, обявиха министър председателите на двете страни след вчерашната среща в Париж, на която тази опция беше оставена отворена. Френският президент Еманюел Макрон повдигна през вчерашния ден въпроса за опцията европейските страни да изпратят войски в Украйна, като съобщи, че " нищо не би трябвало да се изключва ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Макрон обаче предизвести, че на този стадий няма консенсус за сходни дейности, а съдружниците се съгласиха да усилят напъните си за снабдяване на повече муниции на Киев, при започване на третата година от битката му против съветското настъпление, напомня Ройтерс.

Запитани за мненията на Макрон, чешкият министър председател Петър Фиала и полският му сътрудник Доналд Туск обявиха, че техните държавни управления не преглеждат подобен вид. Фиала съобщи на взаимна конференция с Туск, че досегашната поддръжка за Украйна би трябвало да продължава.

" Смятам, че не е належащо да откриваме други способи или пътища ", сподели Фиала, като означи, че понастоящем фокусът е върху военната помощ, както и филантропичната и икономическа поддръжка.

" Полша не възнамерява да изпрати свои войски на територията на Украйна ", акцентира и Туск. " Мисля, че през днешния ден не би трябвало да спекулираме дали ще има условия, които биха могли да трансформират тази позиция ", добави той.

Словашкият министър председател Роберт Фицо, който се опълчва на военната помощ за Украйна, беше декларирал преди срещата в Париж, че няколко държави-членки на НАТО и Европейски Съюз обмислят изпращането на бойци в Украйна на двустранна основа, което съгласно него би довело до ескалация.

Служител на Белия дом съобщи през вчерашния ден пред Ройтерс, че нито Съединени американски щати, нито НАТО възнамеряват изпращане на войски в Украйна.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР