Унгария не разрешава европейските санкции срещу Русия в областта на

...
Унгария не разрешава европейските санкции срещу Русия в областта на
Коментари Харесай

Унгария ще наложи вето на европейските санкции за ядрена енергия срещу Русия

Унгария не позволява европейските наказания против Русия в региона на нуклеарната сила и ще наложи несъгласие на всички свързани наказания в бранша, съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан на 27 януари.

В изявление за унгарското радио „ Косут “ Орбан посочи: „ Няма да позволим повишение на инфлацията в страната поради глобите против Русия. Енергийните цени са най-важното нещо, заради което няма да се съгласяваме глобите да покрият и тази сфера “. 

АЕЦ „ Пакш “ е единствената атомна централа в Унгария. Тя е построена от Русия, генерира към половината от потреблението на електрическа енергия в страната и употребява нуклеарно гориво от Русия.

Преди това Орбан неколкократно категорично се е противопоставял на глобите против Русия, наблягайки, че това ще има противоположен резултат върху европейската стопанска система. През септември предходната година той съобщи още, че вместо да победят Русия, глобите на Европейски Съюз имат противоположен резултат, предизвиквайки внезапното повишаване на енергийните цени в европейските страни. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР