Унгария не приемa новият вариант на ЕК за ембарго на

...
Унгария не приемa новият вариант на ЕК за ембарго на
Коментари Харесай

Унгария отхвърли новия вариант за ембарго върху руски петрол

Унгария не приемa новият вид на Европейска комисия за ембарго на съветския нефт, който даваше на България отстъпка от две години.

Представителят на Виктор Орбан в Брюксел отхвърли да вдигне ветото за ембарго. Посланиците на 27-те се бяха събрали през днешния ден, с цел да обсъдят предлагането, което ще влезе в дневния ред на Извънредната среща на върха.

Шестият пакет наказания, който планува ембарго на съветския газ, буксува от седмици поради ветото на Унгария и настоявания на страни като нашата за дерогация.

В последната версия, която Брюксел подаде към европейските столици, три страни получават пролонгация като на България се оферират две дати - или юни 2024 г.у или декември. Нашата страна упорства несъмнено за по-дългия интервал – декември 2024 година

Има и изискване, съветският нефт който да получаваме през този интервал да бъде единствено за прилагане в страната от нашите консуматори, т.е. да не изнасяме.

Отсрочки се оферират също за Унгария и Словакия. Тези отстъпки касаят единствено нефт, доставен по сухоземна тръба.

Утре заран посланиците ще се съберат още веднъж, с цел да се опитат да преодолеят унгарското несъгласие. Европейските водачи ще се съберат в края на деня.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР