Унгария не може да подкрепи планирания осми пакет санкции на

...
Унгария не може да подкрепи планирания осми пакет санкции на
Коментари Харесай

Унгария не може да подкрепи осмия пакет санкции на ЕС срещу Русия

Унгария не може да поддържа планувания осми пакет наказания на Европейския съюз против Русия, в случай че той съдържа наказателни ограничения в региона на енергетиката, съобщи през днешния ден началникът на кабинета на унгарския министър-председател Виктор Орбан, представен от Ройтерс.

Вчера Европейската комисия предложи нови наказания против Русия, които включват по-строги търговски ограничавания, повече самостоятелни черни описи и ограничавания на цените на петрола за трети страни.

Предложените наказания не включват по-строги ограничения като възбрана на вноса на съветски диаманти, каквито твърдолинейните съперници на Русия в лицето на Полша и Балтийските страни желаят да бъдат въведени, отбелязва Ройтерс.

За да бъдат наложени глобите, е належащо единогласие, а Орбан е гневен критик на налагането на новия пакет, включващ ограничавания в региона на енергетиката. Унгарският министър председател съобщи в понеделник, че глобите на Европейски Съюз " имат противоположен резултат ", като са повишили цените на силата и са нанесли удар на европейските стопански системи.

" Унгария към този момент направи доста за опазване на европейското единение, само че в случай че в пакета има енергийни наказания, ние не можем и няма да го подкрепим ", сподели през днешния ден на брифинг Гергей Гуяш, началникът на кабинета на унгарския министър председател. Той направи ангажимента, че централноевропейската страна чака окончателния вид на пакета, само че категорично добави, че тя не може да поддържа глобите в региона на енергетиката.

Унгарското държавно управление също по този начин води договаряния с Европейската комисия, с цел да си обезпечи милиарди евро от фондовете на Европейски Съюз, блокирани заради опасения, свързани с върховенството на закона. Гуяш съобщи, че чака да бъде подписано съглашение, защото Будапеща е подготвена да извърши всички свои задължения, поети пред Брюксел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР