Унгария и Полша искат да имат силен глас за бъдещето

...
Унгария и Полша искат да имат силен глас за бъдещето
Коментари Харесай

Полша и Унгария искат да имат силен глас за бъдещето на Европа, заяви Орбан

Унгария и Полша желаят да имат мощен глас за бъдещето на Европа и са твърдо срещу квотите за мигранти на Европейския съюз. Това съобщи министър председателят на Унгария Виктор Орбан след среща в Будапеща с полския си сътрудник Матеуш Моравецки, съобщи " Ройтерс ".

" Мигрантската политика на Европейски Съюз... се провали ", съобщи Орбан по време на конференция. " Искаме да имаме мощен глас, тъй като тези страни (в Централна Европа) имат визия за бъдещето на Европа ", акцентира той.

Унгарският министър председател, който е дълготраен съдружник на Полша в Европейски Съюз, съобщи през декември, че Будапеща ще блокира всяко деяние за отнемане на Полша от право на глас в Европейски Съюз.

Изказването му пристигна, откакто Европейската комисия стартира невиждана процедура по задействане на член 7 от Договора за Европейски Съюз поради противоречивата правосъдна промяна в Полша.

Прилагането на член 7 на процедура би лишило Полша от правото й на глас в институциите на Европейски Съюз. Ходът е невиждан и процедурата се задейства за пръв път в историята на съюза.

Полша и Унгария са гневни съперници на европейската политика за разпределение на мигранти на континента. В началото на декември Европейската комисия съобщи, че ще предяви иск в Съда на Европейски Съюз против Чехия, Унгария и Полша, тъй като не са изпълнили отговорностите си по отношение на разселването на мигранти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР