Унгария е наложила вето на съвместно изявление на НАТО за

...
Унгария е наложила вето на съвместно изявление на НАТО за
Коментари Харесай

Унгария наложи вето на НАТО за Украйна

Унгария е наложила несъгласие на взаимно изказване на НАТО за Украйна, тъй като то не е загатнало " лишаването от права " на унгарското малцинство в прилежащата страна, оповестява " Асошиейтед прес ", цитирайки унгарския външен министър Петер Сиярто.
Той също по този начин съобщи, че Будапеща " не е подготвена да жертва ползите на 150 хиляди етнически унгарци в Западна Украйна поради геополитически ползи ".
" Нямахме различен избор, с изключение на да наложим несъгласие на декларацията ", настоя унгарският първи посланик.
Същевременно Петер Сиярто отхвърли рецензиите, че връзките на Унгария с Русия са прекомерно топли или че Унгария се застъпва за " прагматични връзки " с Русия, тъй като " ние сме съветски шпиони ".
Сиярто съобщи, че сходни мнения били " смешни обиди на част от нашите западни другари ".
Унгария твърди, че измененията в украинските закони във връзка с образованието и езиците лимитират правата на малцинствата и държавното управление на премиера Виктор Орбан също е в спор с Украйна, защото тя отхвърля да разреши на етническите унгарци там да имат двойно поданство.
Коментарите на Сиярто бяха направени преди визитата по-късно през днешния ден на съветския президент Владимир Путин в Будапеща.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР