Унгария, България и Хърватия продължават да прибягват до насилствени действия

...
Унгария, България и Хърватия продължават да прибягват до насилствени действия
Коментари Харесай

Лекари без граници обвиниха българската полиция в насилие срещу мигранти

Унгария, България и Хърватия не престават да прибягват до насилствени дейности против малолетни имигранти , опитващи се да изоставен Сърбия.

Това сигнализира неправителствената организация " Лекари без граници ".

Организацията отбелязва, че е документирала 62 случая с принуждение на унгарската граница и 24 на хърватската граница със Сърбия.

Повечето от ранените са от мъжки пол на възраст сред 15 и 25 година Те са се пробвали да доближат до Европейски Съюз, макар че през предходната година беше затворен коридорът на Балканите.

Повече от година нашите лекари и сестри не престават да слушат същите, повтарящи се истории на младежи, които са бити, унижавани и атакувани с кучета, пробвайки се обезверено да продължат пътуването си, разясни ръководителят на задачата в Сърбия.

Според представителя позорно е страни членки на Европейски Съюз целеустремено да употребяват принуждение, с цел да попречат на деца и младежи, търсещи леговище в Европейски Съюз.

Организацията е заключила, че трафикантите са по-малко виновни за принуждение против децата спрямо управляващите.

Мигрантите освен са измъчвани на границата, а също неприятно отношение към тях е имало и в полицейските сектори, центровете за задържане и бежанските лагери.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР