Умрелите хора разбират, че животът им си е отишъл и

...
Умрелите хора разбират, че животът им си е отишъл и
Коментари Харесай

Учени от Ню Йорк: Никой няма да избегне тази участ по-страшна от смъртта в края на живота си

Умрелите хора схващат, че животът им си е отишъл и изцяло не престават да усещат околния свят. Това обявиха учени от медицинския център Langone към Ню Йоркския университет (NYU Langone School of Medicine), предадоха информационните организации.

По думите на учените моментът на умирането е нещо напълно друго от това, което по-рано си мислеха хората. В продължение на доста години група откриватели под управлението на професор Сам Парниа е следила за положението на умряли хора. Учените открили, че известно време след гибелта хората към момента са в схващане.

" След прекъсването на сърцето човешкият мозък към момента действа и остава деен. Това сочи, че в множеството случаи хората може да схващат, че са умрели ", се споделя в публикацията на учените.

Професор Парниа отбелязва, че умрелият човек усеща по какъв начин повече не може да управлява тялото си и усеща по какъв начин безусловно е заключен в него, само че нищо не може да направи.

Учените дават за образец случаи на клинична гибел, след които хората описват по какъв начин са чували какво си приказват лекарите и даже преразказват думите им.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР