Уморени ли сте от работа и всички ангажименти, които ви

...
Уморени ли сте от работа и всички ангажименти, които ви
Коментари Харесай

Как да запазим мира вкъщи без да се лишим от чистота и уют?


Уморени ли сте от работа и всички задължения, които ви преследват, а вкъщи отново ви чакат домашен отговорности? Искате ли да имате време за себе си и обичаните ви хора? Събрахме за Вас няколко съвета, които ще Ви оказват помощ да поддържате дома си чист и комфортен с по-малко нерви и старания.
Не се тормозете да поискате помощ от половинката си
Въпреки, че в наши дни доста дами работят и способстват за фамилния бюджет съвсем наедно, към момента огромна част от домакинската работа се пада на тях. Затрупани от ежедневни отговорности, дамите стартират да да появяват неодобрение към колегата си. Ако и вие сте в такава обстановка, безусловно поговорете с половинката. Не му натяквайте какъв брой е непочтено, че вие вършите всичко. Много евентуално е Вашият мъж да не знае какъв брой време и старания Ви коства домакинската работа. Просто му кажете, че се нуждаете от помощта му и обсъдете дружно дилемите, които той може да поеме. Обяснете му, че в случай че оказва помощ с семейството, това ще се отрази благотворно и на връзката Ви, защото ще имате време и сила да вършиме повече неща дружно.
Децата също би трябвало да оказват помощ
С появяването на децата домашните отговорности се усилват доста. И до момента в който през първите няколко години, те падат напълно върху родителните, когато детето навърши 3-4 години е време да се научи да оказва помощ вкъщи. Естествено, не става въпрос за тежки задания, само че от ранна възраст детето може да стартира да носи мръсните си съдове до мивката и да прибира играчките си. Малко по-големите деца би трябвало да могат да прибират стаята си, да оправят леглото, и да прегънат облеклата си. Тийнейджърите умерено могат да отидат на пазар, да изхвърлят боклука, да разходят кучето и да измият съдовете. Колкото по-рано започнете да включвате детето в домакинската работа, толкоз по-добре и за него, и за Вас - то се учи на автономия и отговорност, а Вие не изразходвате цялото си свободно време в почистване и шетане.
Проявете самообладание
Когато сме помолили децата или колегата за помощ е доста разочароващо да се приберем у дома и да забележим, че нищо не е направено. Много постоянно в такива случаи, множеството дами се впускат да свършат домакинската работа, с цел да не се натрупва. А в случай че случката се повтори просто стопират да желаят помощ, с цел да избегнат неприятните страсти и споровете. Вместо още веднъж да започнете да вършиме всичко сами, просто обърнете внимание, че това, за което сте помолили не е свършено и изчакайте. Така ще покажете на другите членове от фамилията, че не трябва да разчитат, Вие да се заемете и с техните отговорности.
Обърнете се към експерти
При всички хора има моменти, в които без значение от напъните, които поставят домакинската работа се натрупва и хаосът стартира да пречи на естественото протичане на всекидневието. Ако това се случи на Вас, замислете се - желаете ли да изхабите всичката си сила за почистване? Готови ли сте да жертвате свободното си време за домакинстване, вместо да го прекарате със фамилията или приятелите си? У нас към момента не е доста публикувано да се наемат компании за. От една страна хората мислят, че е скъпо, от друга - като че ли се срамят да ангажират помощ извън. Но в действителност, наемането на експерти ще Ви помогне да приведете къщата в ред, без това да ви коства време, старания и нерви. В последна сметка, не е наложително да го вършиме непрекъснато, а единствено в доста натоварени моменти, в които вниманието и силата Ви ще са по-полезни другаде.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР