Умението да възприемаме, контролираме и оценяваме емоциите, в себе си

...
Умението да възприемаме, контролираме и оценяваме емоциите, в себе си
Коментари Харесай

10 начина да повишим емоционалната си интелигентност

Умението да възприемаме, направляваме и оценяваме страстите, в себе си и другите, и да използваме информацията, която ни дават, по подобаващ метод – в това се състои прочувствената просветеност, за която всички напоследък приказват.

Тя може да се усъвършенства. Всичко стартира с умеенето да се вслушвате в личните си усеща. Макар че не постоянно е елементарно, способността да „ чуваме “ страстите си е първата стъпка.

Ето 10 метода, които ще ви оказват помощ да усъвършенствате прочувствената си просветеност:

1. Не се отклонявайте. Ако възприятията са неуместни, постоянно желаеме да ги избегнем, като сами се прекъсваме или разсейваме. Поне два пъти дневно седнете и се запитайте: „ Как се усещам? “ Може да отнеме малко време до момента в който възприятията излязат нескрито. Позволете си този дребен интервал от време, без да го прекъсвате.

2. Не бързайте да „ редактирате “ възприятията си. Опитайте се да не отхвърляте нищо, преди да имате опция да го обмислите. Здравите страсти постоянно се качват и спадат като вълна, доближават своя връх, и избледняват естествено. Целта ви е да не пресичате вълната, преди да стигне своя връх.

3. Търсете връзката сред сегашната страст и предходни пъти, когато сте се чувствали по този начин. Когато възникне мъчно възприятие, запитайте се: „ Кога по-рано съм изпитвал/а това чувство? “ Това може да ви помогне да осъзнаете дали настоящото ви прочувствено положение е отражение на актуалната обстановка, или на нещо от предишното.

4. Свържете възприятията с мислите . Когато усетите нещо, което ви се коства извънредно, постоянно е потребно да си зададете въпроса: „ Какво мисля за това? “ Често пъти, едно от нашите усеща опонира на другите. Това е обикновено. Да изслушваш възприятията си е като да изслушваш всички очевидци в съда. Само познавайки всички доказателства, можете да отсъдите вярно.

5. Слушайте тялото си. Възел в стомаха, до момента в който шофирате за работа, може да е знак, че работата ви е източник на стрес. Трепването на сърцето, до момента в който чакате момиче, с което излизате неотдавна, може да бъде знак, че това е „ нещо същинско “. Вслушването в тези чувства надлежно възприятията, които те алармират, ще ви разреши да се обработите информацията със силата на разсъдъка си.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР