„УМБАЛ-Пловдив“ получи дарение от Швейцария. Лечебното заведение се сдоби с

...
„УМБАЛ-Пловдив“ получи дарение от Швейцария. Лечебното заведение се сдоби с
Коментари Харесай

УМБАЛ-Пловдив получи огромно дарение със съдействието на про...

„ УМБАЛ-Пловдив “ получи подаяние от Швейцария. Лечебното заведение се снабди с 80 болнични кревати, матраци за тях, 5 колички и 5 ролатора за хора с увреждания и 6 палета с медицински консумативи. Благотворителната акция се реализира с помощта на доктор Валентин Джонов, професор по анатомия към университета в швейцарската столица Берн. Медикът повече от 2 десетилетия е част от швейцарската здравна система и сега е ръководител на Дружеството на анатомите в Швейцария и началник на Малтийския медал, сподели началникът на Клиниката по урология проф. доктор Димитър Шишков. Дарението се реализира благодарение на Българското посолство в Швейцария.

„ Признателни сме на проф. Джонов за напъните, които поставя да поддържа „ УМБАЛ-Пловдив “, съобщи изпълнителният шеф доктор Динчо Генев. - Благородният жест е извънредно скъп, тъй като е изработен от човек, който се стреми сътрудниците му да лекуват пациентите си по европейски стандарти. Този жест на внимание и угриженост значи доста, тъй като е изработен в миг на пандемия от ковид. “

Огромни благодарности към този българин, който не е не запомнил родината си и потребностите на нашето опазване на здравето, сподели проф. Шишков, специализирал в Университетската клиника по урология в болница „ Инзел шпитал " в Берн, откъдето поддържа колегиални връзки с проф. Джонов. Това не е първото подаяние за български лечебни заведения, а следва да бъдат проведени и други, които ще бъдат ориентирани към дребни малки лечебни заведения в страната – Смолян, Стара Загора, Ямбол и други, които имат действителна потребност от помощ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР