Улиците по света са задръстени от SUV-ове, но кои са

...
Улиците по света са задръстени от SUV-ове, но кои са
Коментари Харесай

Тест на новата KIA XСeed

Улиците по света са задръстени от SUV-ове, само че кои са автомобилните производители, та да стопират клиентите си да купуват от ден на ден и повече от тях. Всъщност от KIA вършат тъкмо това и методично започнаха да следват наклонността, предлагайки нови и нови модели в тези класове.

От тези старания на корейците се ражда и новият Xсeed, който в действителност не е SUV, а го дефинират като Crossover Utility Vehicle или, с цел да стане още по-сложно, на галено – CUV. Той би трябвало да притегли вниманието на клиенти, за които хечбекът и комби версиите на Сeed или кросоувърите Stonic и Niro нямат нужните качества.



KIA Xсeed е основан въз основата на Сeed, само че това мъчно може да се каже от пръв взор, тъй като образно е доста друг. От срещата ни с дизайнерите му в Марсилия разбрахме, че единствено предните порти са идентични за двата модела. Субективното ни мнение е, че Xсeed е най-красивият модел в цялата гама на KIA. Трябва да бъде забелязана онлайн, с цел да се видят верните пропорции и красивите форми.

Желанието на клиентите за от ден на ден кросоувъри и неналичието на действителна потребност от коли със задвижване на четирите колела разумно водят до следващия модел на пазара с офроуд визия, само че с благоприятни условия за проходимост на автомобил с предно предаване. И по този начин разумно упованията за продажби на KIA са високи, откакто рецептата за триумф е точно спазена.



Интериорът на XCeed е място, в което искаш да бъдеш, и това е по този начин, откакто корейците внесоха доста промени спрямо по-простичкия Ceed. Централна роля в смяната носи новото 12.3-инчово цифрово приборно табло. В композиция с 10.2-инчовия централен екран дигитализацията в новия Xceed е цялостна. Това значи Bluetooth съгласуваност, Apple CarPlay и Android Auto – от повече нямаш потребност.

Новата вълна купувачи от първите редове отдават все по-малко значение на моторите в колите си. При XCeed може да се избира сред три турбо бензинови мотора с непосредствено впръскване и един дизелов. Еднолитровият бензинов T-GDi с 3 цилиндъра разполага със 120 к.с. и 172 Нм. Доста скромни индикатори за претенциите, които има Xceed, и по тази причина идващият избор в гамата е може би най-логичният. Той към този момент разполага с 4-цилиндъра и 1.4 литра работен размер, турбокомпресор и мощ от 140 к.с. и въртящ миг от 242 Нм.



Топ версията пада в ръцете на 1.6-литровият Т-GDi турбо мотор с много по-динамичните си характерности, идващи от 204 кс и 265 Нм въртящ миг. Същият се предлага и в Ceed GT и ProCeed GT, където също се оправя сносно. Дизеловото предложение е от по този начин наречения вид " мек хибрид " с 1.6-литров мотор с мощ от 136 кс. XCeed е основан за пътувания и дизеловата версия би свършила най-хубава работа поради по-добрия разход на гориво по отношение на която и да е от бензиновите версии.

Цените на новата KIA Xсeed започват от 37 хиляди лева за базовата версия с 1-литровия мотор, минават през 61 хиляди за най-мощния турбо бензин с 204 кс и може да надхвърлият 65 хиляди за дизеловия хибрид с автоматизирана скоростна кутия.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР