Улица в квартал Подуяне да бъде кръстена на журналиста Милен

...
Улица в квартал Подуяне да бъде кръстена на журналиста Милен
Коментари Харесай

СОС кръщава улица до Герена в София на Милен Цветков |

Улица в квартал Подуяне да бъде кръстена на журналиста Милен Цветков, който преди 2 години откакто колата му беше пометена на кръстовище в София, предлага общинският консултант от " Демократична България " Симеон Ставрев. 

Предложенето да се преименува част от ул. " 549 " е на сътрудниците на Милен от ТВ1, която се намира на същата улица и в която той води предаването " Алтернативата ". Тяхната подписка е приложена към отчета на Ставрев, който е в дневния ред на съвещанието на Столичния общински съвет в четвъртък. 

Смятам, че тяхното предлагането заслужава да бъде подкрепено, тъй като Милен Цветков е оставил ярка диря в обществения живот на страната и града ни. Целият му професионален журналистически път е минал в малките екрани и радиа, които се намират на територията на София. Той беше мощно разпознаваема и доста добре призната персона в столицата, написа в претекстовете си общинският консултант. 

Улица „ 549 ” в регион Подуяне е разграничена на две елементи, които нямат нито географска, нито физическа връзка една с друга. Първата част се намира северно от бул. „ Владимир Вазов “. Тя е относително къса - стартира от бул. „ Владимир Вазов ” непосредствено против стадион „ Георги Аспарухов “, движи се паралелно на Перловска река, пресича ул. „ Резбарска “ и приключва преди Малашевски гробища. Предстои строителството и на метростанция наоколо до нея. Точно тя е подобаваща да бъде преименувана, изяснява Ставрев.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР