Уличната кухня се е превърнала в традиционна за жителите на

...
Уличната кухня се е превърнала в традиционна за жителите на
Коментари Харесай

Кулинарна обиколка из уличната храна на Перу

Уличната кухня се е трансформирала в обичайната за жителите на Перу. Тя е евтина, безумно вкусна и може да се похапва безусловно на всички места. Ето за какво в Перу може да видите колички за храна безусловно на всички места – в парковете, пред магазините, по ъглите на дребните улички.

Въпреки че в Лима има необикновен брой огромни и изискани заведения за хранене, някои от най-вкусните храни могат да се намерят много надалеч от първокласните заведения. Всъщност в множеството квартали туристите даже не би трябвало да вървят до ъгъла, с цел да се снабдят с питателна и вкусна обичайната кухня, тъй като Перу е страната на уличните вкусотии.

Butifarra е апетитен сандвич с нарязано печено свинско месо. В състава му още влизат обичайна перуанска салса Criolla, маруля, майонеза и чили чушки. Питката е завършена като хамбургер, само че вкусовите качества са много по-различни и ароматни.

 Перуанска кухня

Ако сте в Перу за повече от няколко дни, няма по какъв начин да не научите за салса Criolla – гордостта на Перу. Това в действителност е фино нарязан лук, потънал в сок от лайм, в композиция с други екзотични подправки.

Eмпанадас е друга известна вариация на перуанската улична храна. Обикновено пълнени с кайма или пилешко, те могат да бъдат открити със сирене, от време на време шунка и кашкавал или други съставки.

Но наподобява, че общоприетите емпанадас са с говеждо месо или пиле. Освен това перуанците избират да похапват тази питателна закуска с варено яйце, лук, маслини, а от време на време и стафиди. Ако питате някой локален гражданин, той ще ви убеди, че това е един превъзходен метод да започнете деня.

 Емпанадас

Papa Rellena пък съставлява печен картоф, който е цялостен с пържено месо, варено яйце и разнообразни зеленчуци. Перуанците обичайно похапват това ястие в обедната отмора в някой парк.

Ако желаете да поглезите небцето си с нещо сладко, то наложително пробвайте Чуроз. Ще ги намерите в колички за храна на съвсем всеки ъгъл, като най-вероятно ще ги продава стара жена, която употребява личната си домашна рецепта.

Традиционно се оферират с бял сос или домакински сладолед, който много се разграничава от европейския. Все отново струва си да го пробвате на улицата, тъй като в заведенията и кафенетата сладоледът е вносен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР