Ул. Патриарх Евтимий, която минава покрай Понеделник пазара, си остава

...
Ул. Патриарх Евтимий, която минава покрай Понеделник пазара, си остава
Коментари Харесай

За зарзават от Понеделник пазара по разкопани улици

Ул. " Патриарх Евтимий ", която минава около Понеделник пазара, си остава разкопана до края на ноември. Ремонтът е много комплициран - сменяме тръбопровод и канализация, вършим нова настилка и тротоари, а също по този начин и улично осветяване, изясни представителят на " Драгиев и ко " Валентин Алексиев. Фирмата е приключила благоустрояването на зоната към ДКЦ - I, само че продължава работа до пазара.

Заради ремонта на ул. " Патриарх Евтимий " транспортната връзка е мощно затруднена. Вече три месеца колите, които идват от Стария град, не могат да излязат на светофарите против черква " Света Петка ", тъй като ул. " Иван Перпелиев " е еднопосочна. По нея може да се минава единствено от бул. " Кн. Мария Луиза " към Стария град.

Според плана, утвърден от Община Пловдив, колите от Стария град би трябвало да обиколят около Понеделник пазара, да завият против ДКЦ - I и по ул. " Св. Петка " да излязат на кръстовището с бул. " Кн. Мария Луиза ". В момента това е невероятно, тъй като ул. " Патриарх Евтимий " е в ремонт.

Непроходими са тротоарите на бул. " Шести септември " в сектора от пл. " Шахбазян " в посока бул. " Източен ". Старите плочки са махнати и пешеходците с тъга крачат сред буците пръст и трошляк. Майките с детски колички са принудени да слизат на пътното платно, което е извънредно рисково, тъй като придвижването е мощно натоварено. Ремонтът на булеварда продължи два месеца, само че тротоарите не престават да си чакат майстори.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР