Украйна заяви, че руските сили изчерпват силите си в Бахмут,

...
Украйна заяви, че руските сили изчерпват силите си в Бахмут,
Коментари Харесай

Руското настъпление в Бахмут е в застой. Кремъл намаля плановете си за офанзива

Украйна съобщи, че съветските сили " изчерпват силите си " в Бахмут, а командирите ѝ започнаха да акцентират вероятността за малко евентуален поврат в обсадения източен украински град.

На този декор английското Министерство на защитата оповестява, че съветското нахлуване над Бахмут " значително е в застой ".

" Това евентуално е в следствие най-много от крайното изтощение на съветските сили. Украйна също е претърпяла тежки загуби по време на защитата си ", се споделя в последния отчет на английското разузнаването.

Руският напън над града стартира още през юли и се ускори през есента, откакто Москва активизира хиляди мъже, доста от които съветски пандизчии, подписали контракт с заричане за независимост след шест месеца работа. Москва твърди, че източния град е значим като стъпка към обезпечаването на сигурността в района на Донбас - главната цел на започнатата от нея война. И досега тя не е съумяла да реализира задачата си.

Западът твърди, че разрушеният град няма огромна стойност и че съветските сили жертват живота си, с цел да обезпечат на Путин единствената му победа, откогато изпрати стотици хиляди резервисти в борбата в края на предходната година.

По думите на главнокомандващия украинските сили, борбата за Бахмут към този момент се " стабилизира ". Той съобщи, че въпреки обстановката на украинския фронт " да е най-тежка по посока на Бахмут... с помощта на големите старания на военните сили съумяваме да стабилизираме ситуацията ".

По-рано в четвъртък военачалник Олександър Сирски, командващ сухопътните сили на страната, акцентира, че въпреки Русия " да не е изгубила вяра да превземе Бахмут непременно макар загубите на жива мощ и съоръжение... те губят обилни сили ".

" Съвсем скоро ще се възползваме от тази опция, както направихме край Киев, Харков, Балаклия и Купянск ", сподели той, визирайки сполучливите украински контраофанзиви през предходната година.

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев съобщи, че Москва към този момент се готви за украинска контраатака, за която " всички знаят ". Медведев, който е заместник-председател на авторитетния съвет за сигурност на Путин, предизвести, че Русия е подготвена да употребява " безусловно всяко оръжие ", в случай че Украйна се опита да си върне Кримския полуостров, който Русия анексира нелегално през 2014 година

Кремъл понижава упоритостите си

Междувременно " Bloomberg " оповестява, че Кремъл е понижил проектите си за по-нататъшна атака в Украйна тази пролет, откакто не съумя да реализира обилни триумфи. Русия евентуално ще се концентрира върху това да потуши новия натиск на киевските сили, който се чака скоро.

Според хора, осведомени с планирането, които са говорили при изискване за анонимност, Кремъл се стреми да наеме до 400 хиляди бойци на контракт тази година, с цел да попълни редиците си. Амбициозната акция за набиране на бойци ще разреши на Кремъл да избегне нова насилствена готовност на резервисти.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР