Украйна започна масова евакуация на селища в северната погранична с

...
Украйна започна масова евакуация на селища в северната погранична с
Коментари Харесай

Масова евакуация на северната граница на Украйна с Русия

Украйна стартира всеобща евакуация на селища в северната погранична с Русия Сумска област поради продължителните яростни обстрели в региона, оповестиха локални публични представители.

Руснаците гласоподават за идващия си президент, а резултатът, може да се каже, е от дълго време превдварително решен

През последните три дни са евакуирани над 180 поданици от региона на пограничната община Великописарска, написа районната военна администрация в Телеграм, представена от Българска телеграфна агенция.

Властите в Суми от дълго време разгласяват ежедневни известия за съветски обстрели , само че нападенията са се ожесточили. От регионалната администрация прецизираха, че точно в засегнатите от евакуацията зони ситуацията е " най-напрегната ", като за последните пет дни са били убити трима души, а 13 са ранени.

Целта е била да дезориентират системите за противовъздушна защита на Русия

По данни на администрацията до момента са евакуирани общо над 4500 души от 22 села в Сумска област, само че оттова не показаха съответни периоди, в които ще се извърши преместването на жителите.

Великописарска се намира на няколко километра от село Козинка, което се намира от другата страна на границата с Русия. По-рано тази седмица локалните управляващи оповестиха, че са били породени съществени вреди след навлизане на съветска територия на въоръжени групи от Украйна. Самите групи оповестиха, че са формирани от руснаци, противопоставящи се на Кремъл, и прибавиха, че организират военна интервенция в региона.

Киев отхвърли присъединяване и съобщи, че става дума за самостоятелни организации

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков разгласи в четвъртък, че обстрелите на управлявания от него район не престават и заяви за един ранен. 

Губернаторът на прилежащата съветска област Курск Роман Старовойт заяви, че противовъздушната защита е свалила три украински дрона в четвъртък вечер.

Според Ройтерс изнесените от двете страни данни не могат да бъдат тествани посредством самостоятелен източник.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР