Украйна вероятно ще бъде изправена пред трудна година в борбата

...
Украйна вероятно ще бъде изправена пред трудна година в борбата
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ: Киев е изправен пред трудна битка, трябва да разбие арогантността на Путин

Украйна евентуално ще бъде изправена пред сложна година в битката с Русия през 2024 година, означи шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс, който счита, че да се прекъсне помощта на Съединени американски щати за Киев ще бъде неточност " с исторически параметри ", съобщи Ройтерс, като се базира на оповестена през днешния ден публикация на уеб страницата на сп. " Форин полиси ".

В публикацията Бърнс също по този начин споделя, че Украйна може да увеличи разноските за войната на Русия, нанасяйки удари по-навътре зад фронтовата линия. Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ, който е бил някогашен дипломат на Съединени американски щати в Москва, счита, че войната е почнала да подкопава властта на съветския президент Владимир Путин и изрича също догатката, че Китай може да заеме по-агресивна позиция във връзка с Тайван, в случай че види, че поддръжката на Съединени американски щати за Украйна отслабва. " Тази година евентуално ще бъде сложна на бойното поле в Украйна ", написа Бърнс. " За Съединени американски щати да се отдръпват от спора в този сериозно значим миг и да прекратят поддръжката за Украйна ще бъде автогол с исторически размери ", показва шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ.

" Предизвикателството пред Украйна е да разбие арогантността на Путин и да покаже високата цена за Русия на продължаващия спор, освен посредством отбелязване на прогрес на фронтовата линия, само че и посредством нанасяне на удари по-навътре зад нея и реализиране на постоянни триумфи в региона на Черно море ", добавя Бърнс.

Коментарът наподобява се отнася до нанасянето на удари по територия на Русия, заграбена от Украйна и оповестена за нейна лична, а не за удари по самата Русия, прецизира Ройтерс. Агенцията отбелязва, че администрацията на американския президент Джо Байдън не разрешава на Украйна да обстрелва с оръжия, доставяни от Съединени американски щати, цели на територията на Русия, и отхвърля да извърши настояванията на Киев за ракети с огромен обхват на деяние ХАЙМАРС.

Отбелязвайки, че Путин може да заплаши да употребява нуклеарни оръжия, Бърнс написа, че " би било неуместно да се отхвърлят изцяло рисковете от ескалация. Но също толкоз неуместно би било да бъдем излишно сплашвани с тях ", показва той.

Според шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ поддръжката за Украйна може да промени мнението на Китай, че Съединени американски щати " са пред прага на крах ". Тя ще изпрати " значимо обръщение за решимостта на Съединени американски щати, което ще помогне на Тайван ", споделя Бърнс.

" Един от най-сигурните способи за възкръсване усещанията на Китай за безсилието на Съединени американски щати и поддържане на китайската настъпателност би бил да се откажем от поддръжката за Украйна ", заключава шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР