Украйна вече е свещена война“, обяви Руската църква. Руският народен

...
Украйна вече е свещена война“, обяви Руската църква. Руският народен
Коментари Харесай

Украйна вече е „свещена война“, обяви Руската църква

Украйна към този момент е „ свещена война “, разгласи Руската черква. Руският национален съвет, организация под егидата на Руската православна черква, разгласи пълномащабното навлизане в Украйна за „ свещена война “. Указът беше утвърден под управлението на Московския патриарх Кирил.
„ Специалната военна интервенция е нов стадий от национално-освободителната битка на съветския народ против незаконния киевски режим и груповия Запад, който стои зад него “, се споделя още в известието.

Руските свещеници считат, че съветските бойци пазят „ единното духовно пространство “

и света от „ тиранията на глобализма и успеха на Запада, изпаднал в сатанизма “.

„ Русия е основател, опора и бранител на „ Русский мир “. Границите на Руския свят, като нравствен и културно-цивилизационен феномен, са доста по-широки от държавните граници както на актуалната Руска федерация, по този начин и на великата историческа Русия “, се споделя в текста.

„ Цялата машинация на съветската агитация и целият й цинизъм са скрити в такива видимо духовно-морални формулировки “, сподели Сергей Касянчук. „ Руската православна черква освещава и благославя унищожаването на целия украински народ, който е деен съставен елемент на международната християнска общественост. То освещава оръжията, които унищожават огромна част от християнския свят. ”

Цялата територия на модерна Украйна „ би трябвало да влезе в зоната на извънредно въздействие

на Русия “, акцентира съветското духовенство.

„ Русия е основател, опора и бранител на съветския свят. Границите на Руския свят като нравствен, културен и цивилизационен феномен са доста по-широки от държавните граници както на сегашната Руска федерация, по този начин и на огромна историческа Русия. Наред с представителите на съветската икумена, разпръснати по целия свят, Руският свят включва всички, за които съветската традиция, светините на съветската цивилизация и великата съветска просвета са най-висшата полезност и смисъл на живота “, се споделя още в указа.

В срещата на 27 март в Москва се включиха десетки църковни йерарси и църковни общественици.

През февруари 2022 година патриарх Кирил сподели, че Украйна и Беларус са част от „ съветските земи “ и назова украинците, които се пазят против съветската експанзия, „ сили на злото “, като насочи войната като борба за бъдещето на християнството.

Източник: Ukrainianworldcongress / Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР