Украйна спешно се нуждае от системи за противовъздушна отбрана, включително

...
Украйна спешно се нуждае от системи за противовъздушна отбрана, включително
Коментари Харесай

Столтенберг: Украйна спешно се нуждае от системи за ПВО

Украйна незабавно се нуждае от системи за противовъздушна защита, в това число муниции, аварийни елементи и поддръжка на системите, с които украинската войска към този момент разполага, съобщи през вчерашния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от Ройтерс.

Столтенберг сподели, че войната, която е към този момент във втората си година, е „ война на безсилие “, само че не е в „ патова обстановка “, като се има поради напредъкът, реализиран от Украйна в почналата през юни нейна контраатака за отвоюване на териториите, окупирани от съветските сили.

„ Ако желаеме завършек на войната, в случай че желаеме обективен и дълготраен мир, военната поддръжка за Украйна е верният път “, сподели Столтенберг в изявление в Ню Йорк, където се намира за годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

„ Украйна се нуждае от доста и разнообразни типове поддръжка “, сподели Столтенберг.

Страната има незабавна потребност от противовъздушна защита, посочи генералният секретар на НАТО. Не единствено нови системи, само че също муниции, поддръжка, аварийни части… Виждаме, че всеки ден в Украйна Противовъздушна отбрана избавя живота на доста хора и би трябвало да поддържаме системите за Противовъздушна отбрана на Украйна, посочи Столтенберг.

По-рано през вчерашния ден почитан представител на американския Държавен департамент сподели, че укрепването на украинските системи за Противовъздушна отбрана е основно, в това число за отбраната на сериозна инфраструктура с наближаването на зимата.

Някои военни анализатори споделят, че на Украйна може да се окаже мъчно да поддържа динамичността на бойното поле с настъпването на студено и влажно време. Според Столтенберг обаче сраженията може да продължат и през есента и зимата. „ Това, което би трябвало да създадем, е да поддържаме украинците, а от тях зависи какви решения ще вземат на терен “, сподели Столтенберг. Войната на безсилие се трансформира във война на логистиката, разясни генералният секретар.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР