Украйна си върна половината територия, която войските на Кремъл бяха

...
Украйна си върна половината територия, която войските на Кремъл бяха
Коментари Харесай

Зеленски е човек на годината според Financial Times frognews.bg

Украйна си върна половината територия, която войските на Кремъл бяха завзели през тази година. Силите на Зеленски в този момент настъпват на юг и изток, даже когато зимата настава, за да освободят цялата украинска територия, в това число региона на Донбас и Крим.

 

Зеленски постъпи като Уинстън Чърчил и употребява не радиото, а обществените мрежи, с цел да води безмилостна акция за военна и финансова поддръжка от Запада, трансформирайки тежкото състояние на своя народ в честен лост над водачите в Европа и Съединени американски щати. Той убеди европейците да поемат големите разноски, с цел да се опълчват на Путин и да предложат на Киев път към участие в Европейски Съюз.

По пътя той се трансформира в знаменосец на демократичната народна власт в по-широкото световно състезание с авторитаризма, което може да дефинира хода на 21 век.

Зеленски също въплъщава смелостта и издръжливостта на украинския народ в битката му против съветската експанзия. Поради тези аргументи Financial Times избра Зеленски за персона на годината.

Решението на Зеленски да остане в Киев при започване на нашествието, вместо да одобри предлагането на Съединени американски щати за евакуация, беше един от най-значимите моменти във войната, стимулирайки армията и народа на Украйна да се опълчват. Това беше изненада за украинците и западните съдружници, които имаха ниски упования от политическите водачи на страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР